Ritmische Gymnastiek

Is Ritmische Gymnastiek ook iets voor jou?
Houd je van bewegen, van muziek, ben je lenig of wil je lenig worden en vind je gymnastiek een leuke sport? Dan is ritmische gymnastiek echt iets voor jou!

Bij ritmische gymnastiek beweeg je op het ritme van de muziek met hoepel, bal, touw, lint en knots. Met vloeiende bewegingen doe je op muziek een oefening, fantastisch om te doen en pracht om te zien.

Meisje vanaf 5 jaar kunnen al kennis maken met ritmische gymnastiek. Vaak doe je alle oefeningen op een speciale vloer. Ook krijg je ballettraining, omdat dat een belangrijke basis is.

Bij ritmische gymnastiek zijn veel verschillende mogelijkheden. Je kunt een individuele of groepsoefening doen. Ook kun je duo oefeningen doen, zo leer je goed samen te werken.

Bij ritmische gymnastiek maak je gebruik van materialen: knotsen, lint, touw, hoepel of bal. Uitvoering, muziek, ritme en coördinatie zijn belangrijk. Acrobatische onderdelen zoals salto’s horen daar niet bij. Veel belangrijker is de muziek; afwisseling van ritme en snelheid. Je oefent om een zo perfect mogelijk uitvoering te geven. Soms in een officiële wedstrijd, maar ook vaak in een demonstratie. Recreatief of trainen voor wedstrijden, individueel en in groepsverband.

Wanneer je wordt geselecteerd voor selectietrainingen, doe je mee in het wedstrijdcircuit van de KNGU op regionaal en landelijk niveau. Je krijgt extra trainingen en aandacht, maar er wordt ook een extra inzet van de sporter of sportster verwacht.

Lid worden Trainingstijden Foto's

Ritmische gymnastiek nieuws

Al het nieuws